Tvedestrand får bærekraftig skole

https://www.austagderfk.no/2016/vinner-av-konkurransen-om-ny-videregaende-skole-og-idrettsanlegg-i-tvedestrand/

Interreg-prosjektet Green Building A-Z skal som et pilotprosjekt bygge en bærekraftig videregående skole i Tvedestrand. Nå er avtalen inngått med Veidekke.

I Interreg-prosjektet inviteres offentlige og private aktører innen bygg- og anleggsbransjen i Øresund-Kattegat-Skagerrak-regionen til grenseoverskridende samarbeid. Prosjektet lar dem utvikle og teste nye metoder og verktøy som skal gjøre bransjen bedre rustet til å møte fremtidens krav om økt bærekraft og energieffektivitet. De nyutviklede verktøyene skal testet gjennom fem pilotprosjekter innen nybygg, vedlikehold og drift, skriver Interreg.no.

Fornybart og effektivt

Skolen skal bygges som et plusshus etter FutureBuilt-definisjonen, hvor fornybare energikilder skal tilføre bygget mer energi enn det driften av skolen krever. Over 4 000 kvadratmeter solcellepaneler, 21 dype energibrønner og høyeffektiv oppvarming av varmtvann med varmepumper vil sørge for dette, opplyser Interreg.no.

Konkurranse

Aust-Agder fylkeskommune og Tvedestrand kommune kunngjorde i 2016 en konkurranse om utforming av den nye og bærekraftige skolen på Mjåvann i Tvedestrand. Forslaget "Kapla" fra Veidekke AS trakk det lengste strået og skal påbegynnes i 2017. Det er forventet at bygget står ferdig i 2020. 

Artikkel fokus
Offentlig forvaltning