FEARLESS - Safety Through Simplicity

Prosjektakronym
FEARLESS - Safety Through Simplicity

Fearless har opprettet en sensoralarm som skal oppdage ulykker som oppstår hjemme hos samfunnets mest sårbare mennesker.

Rundt 50% av eldre mennesker har en frykt for å falle og denne frykten vil dermed ofte føre til lav produktivitet. På grunn av denne holdningen blir deltakelse i samfunnet og livskvalitet betydelig redusert. Fearless er i stand til å gi sikkerhet til de eldre i samfunnet. I et tilfelle der en eldre person faller i hjemmet sitt vil en alarm bli utløst. Alarmen fungerer ved hjelp av infrarød stråling og en trenger ingen ytterlige tilbehør, noe som er positivt i og med at eldre ofte kan glemme å bære en integrert sensor. 

Dette prosjektet anses å være suksessfull. På grunn av følelsen av trygghet er eldre generelt mindre redde for konsekvensene av en eventuell hendelse. Derfor er det færre grunner til å unngå aktiviteter, noe som resulterer i mer aktiv deltakelse i samfunnet. Dette påvirker velvære generelt i form av høyere muskelstyrke og mindre depresjoner. I tillegg er dette en veldig simpel og billig løsning og alarmen er veldig lett å montere. Det blir ikke brukt kamera og det er heller ikke overføring av privat data, noe som resulterer i at de eldres rett til privatliv blir beskyttet. 

 

Koordinatorland
Startdato
Sluttdato
Kontakt prosjekt

Michael Brandstotter 

Tlf: 0043 1 2360580 

Email: brandstoetter@cogvis.at 

Web: www.cogvis.at