Next Gen Bluetech - Effektive og bærekraftige løsninger innen shipping

Prosjektakronym
Next Gen Bluetech

Det danske selskapet Portchain skal gjennom Next Gen Bluetech-prosjektet bidra til å realisere det store digitaliseringspotensialet innen global shipping og bidra til å lage en grønnere og mer effektiv industri. Dette Horisont 2020-prosjektet ble finansiert gjennom fase 2 i SMB-instrumentet. 

Portchain er et selskap som ble etablert i 2017, og de ansatte består av både dataforskere, programvareingeniører, profesjonelle innen shipping og ledelseskonsulenter. Selskapets løsninger innebærer avanserte analyser av operasjonell data og neste generasjons webteknologier for å optimalisere viktige planleggingsprosesser i verdikjeden når det gjelder shipping. Dette kan for eksempel forbedre utnyttelsen av en typisk kontainerterminal med fem prosent og øke hastigheten og nøyaktigheten av koordineringen i havner med flere interessenter. 

Sluttresultatet vil føre til en betydelig forbedring av bunnlinjen for transportører og terminaloperatører, og vil føre til en potensiell årlig besparelse på 15 millioner tonn CO2-utslipp. Portchain er allerede brukt av transportører og terminaler i planleggingsoperasjoner i en av Europas største havner. Visjonen er imidlertid å koble de ledende europeiske havnene i én regional klynge.

Horisont 2020-prosjektet startet i juni i år og varer i 18 måneder. Prosjektet skal støtte testing og videreføring av løsningen over hele det europeiske kontinentet og utenfor. Utviklingen av Portchain ble, i tillegg til Horisont 2020, finansiert av danske Innovasjonsfonden og Danske Maritime Fond.

Les mer om prosjektet her.

 

Prosjektets fulle navn er «Making container shipping more sustainable and efficient through digital technologies and data science», og er et fase 2-prosjekt i SMB-instrumentet under Horisont 2020. 

Koordinatorland
Prosjektleder
Program
Startdato
Sluttdato
Totalbudsjett
€2 032 250
EU-tilskudd
€1422575
Kontakt prosjekt

+45 3010 6904

contact@portchain.com