The Peace Boat Ecoship Project

Prosjektakronym
The Peace Boat Ecoship Project

Den ideelle organisasjonen Peace Boat har fått med seg DNV GL og skal nå bygge verdens mest miljøvennlige cruiseskip - Ecoship.

Cruiseturisme er en raskt voksende sektor, hvor konstruksjonene stadig blir større og hvor utslipp og energiforbruk vokser i samme takt. De største curiseskipene kan ha et daglig dieselforbruk på 250.000 liter. Med solpanel, vindkraft og banebrytende konstruksjon, er målet for Peace Boat og DNV GL å bygge et cruiseskip med 40 prosent lavere energiforbruk enn dagens mest energieffektive.

Vil vise at det er mulig

Ecoship skal utstyres med det nyeste innen lavutslippsteknologi, energieffektiviteten skal forbedres og skipet skal redusere avfall og resirkulere alt som er mulig for å oppnå et så lite miljøavtrykk som mulig. Peace Boat ønsker med dette å vise at det mulig å bygge mer miljøvennlige skip, og DNV GL skal bistå i å evaluere design og løsninger. Oliver Design har gjennomført det grunnleggende designet, som bygger på å utnytte løsninger naturen ha utviklet. 

Foregangsmodell

Ecoship er fortsatt på skissestadiet, men planene, slik vist på bildet, viser at skipet skal utstyres med 10 solpanelbelagte master, som også skal fungere som seil. De skal kunne styres for å utnytte vind maksimalt, og de skal kunne foldes ned. 6000 kvadratmeter med solpanel skal plasseres på dekket, og båten skal ha et lukket vanningssystem, med rensing og gjenbruk av bann. Skipet skal også benytte seg av varmegjenvinning.

 

  Koordinatorland
  Prosjektleder
  Kontakt prosjekt

  Pania Lincoln
  International Coordinator
  Peace Boat
  3-13-1-B1 Takadanobaba
  Shinjuku-ku, Tokyo 169-0075
  Tel: +81-3-3363-8047
  Fax: +81-3-3363-7562