TrafficWise - Informasjonsplattform for trafikkdata i sanntid

Prosjektakronym
TrafficWise

Det israelske selskapet Cellint har gjennom TrafficWise-prosjektet utviklet en informasjonsplattform for transport som forbedret kvaliteten og kostnadseffektiviteten når det gjaldt kartlegging av trafikkdata i sanntid. Dette Horisont 2020-prosjektet ble finansiert gjennom fase 2 i SMB-instrumentet.

Utfordringer for trafikkdata i sanntid

Transportmyndighetene bruker i dag trafikkdata i sanntid for å håndtere bytransport i hverdagen, analysere pendleres opprinnelses- og destinasjonspunkter for infrastruktur og planlegge gjennomreise. Utfordringen med slike intelligente transportsystemer som gir sanntidsdata er at det koster flere millioner euro, fordi systemene er avhengig av at det blir innført dyre veisensorer. Det finnes aktører som kan gjøre dette vesentlig billigere, som Google og Inrix, men da synker også kvaliteten og så mye som 50 % av trafikkorker i sanntid blir ikke fanget opp. Plasseringsdata som bruker mobilnettverk er derfor både tilgjengelig og billig, men dette går på bekostning av presisjon.

Kostnadseffektivt, virtuelt sensornettverk 

Cellint ønsket å gjøre noe med dette. Selskapet bruker kunstig intelligensalgoritmer til å behandle data for mobilnettverksplassering som bidrar til optimal transporthåndtering. Deres patenterte teknologi kan spore telefoner på en passiv og anonym måte gjennom et mobilnett, og identifiserer telefonenes plassering på hvilken som helst form for transport. Resultatet er et virtuelt sensornettverk som gir trafikkdata i sanntid med sensorkvalitet til en brøkdel av prisen. Selskapets opprinnelsesdestinasjonsdata er så nøyaktige at det kan identifisere årsakene til trafikkorker.

Cellints teknologi er uten sidestykke når det gjelder ytelse og kostnadseffektivitet. Selskapet kunder, transportmyndighetene, krever imidlertid at dataen behandles manuelt. Dermed kan det ta opptil flere uker eller måneder å forberede en rapport basert på disse dataene. Dette har skapt en alvorlig flaskehals og begrenser veksten.

Forbedret og avansert informasjonsplattform

Derfor ville Cellint oppgradere og integrere de løsningene i en enkelt automatisert informasjonsplattform for transport med avanserte analyse- og visualiseringsfunksjoner. På denne måten ville resultatene bli gitt i løpet av minutter i stedet for måneder. Prosjektet lanserte fire moduler:

  • Trafikkhåndtering i sanntid
  • Pågående transporthåndtering
  • Sanntidsdata til håndtering av stor folkemengder
  • Parkeringshåndtering

På denne måten ble TrafficWise den første helhetlige, billige og svært nøyaktige informasjonsplattformen for transport i verden.

 

Prosjektets fulle navn er «Transforming Cellular Network Data Into the Next Generation of Mobility Management Platform», og er et fase 2-prosjekt i SMB-instrumentet under Horisont 2020.

Koordinatorland
Prosjektleder
Program
Startdato
Sluttdato
Totalbudsjett
€1 635 617
EU-tilskudd
€1144932
Kontakt prosjekt

Cellints Internasjonale kontor:

Tel.: +972-8-915 9153

Tags