StethoMe – Et smart-stetoskop beregnet for hjemmebruk

Prosjektakronym
StethoMe

Stetoskopet har ikke hatt noen revolusjonerende utvikling siden det ble oppfunnet. Nå vil det polske selskapet StethoMe digitalisere stetoskopet og implementere kunstig intelligens.

Det trådløse stetoskopet er utstyrt med kunstig intelligens som bruker en algoritme for å gjenkjenne unormale pusterytmer. Algoritmen kjenner igjen unormale pustelyder for å varsle om sykdom, og er utviklet med en database med 12000 opptak av unormale pustelyder.

Målgruppen er barneforeldre, og stetoskopet tar sikte på å redusere kroniske sykdommer ved å sette i gang en behandling så tidlig som mulig. Barn er spesielt utsatt for luftveissykdommer. Barn blir forkjølet 8-10 ganger i løpet av et år, og 13% av tilfellene utvikler en forkjølelse seg til en lungebetennelse. Med StethoMe kan foreldre foreta en utredning hjemme ved mistanke om sykdom, sende resultater til legen som tar avgjørelse om oppfølging eller ikke. 

Stetoskopet skal ikke erstatte helsepersonell, men heller bidra til enklere og raskere beslutninger og å hindre unødvendige legebesøk. Det er ment til å være et hjelpemiddel, ikke til å sette diagnoser. Teknologien i stetoskopet gjør det mulig å observere sykdomsforløpet over tid, eller barnets reaksjon på medisiner. Data som stetoskopet henter inn, gjøres tilgjengelig via en app som både pasient og lege har tilgang på. StethoMe vil kunne redusere unødvendige legebesøk med opptil 75%. Prosjektet har bidratt til i overkant av 30 nye jobber, og har blitt testet i 20 helseinstitusjoner verden rundt.

Prosjektets fulle navn er ¨Worldwide unique technology of identification and classification of sounds from auscultation carried out in home conditions, employing intelligent algorithms and supporting remote diagnostics and monitoring of respiratory system diseases.¨ 

 

Koordinatorland
Prosjektleder
Startdato
Sluttdato
Totalbudsjett
€2 075 185
EU-tilskudd
€1471690
Kontakt prosjekt

Investors@StethoMe.com

Partners@StethoMe.com 

Media@StethoMe.com

Jobs@StethoMe.com

Tags